Ətsiz çiy küftənin hazırlanması – TÜRKİYƏ MƏTBƏXİ

Tərkibi:
2 su stəkan bulğur,
1 quru soğan,
1 su stəkanı soyuq su,
2 şorba qaşığı tomat,
1 şorba qaşığı istiot,
1 çay qaşığı qırmızı bibər,
Yarım çay stəkanı duru yağ,
1 az duz,
Yarım dəstə cəfəri,

Hazırlanması:

Bulğuru dərin bir qaba alıb su ilə isladın.
Soğanı doğrayıcıdan keçirdib incə hala gətirin.
Cəfərini incə-incə doğrayıb bulğurun üzərinə tökün.
Duz,tomat və bibərləri də əlavə edib yaxşıca yoğurun.
Daha sonra tavaya duru yağ qoyub qızdırın və bulğurun üzərinə gəzdirib yoğurmaya davam edin.
Daha sonra ovcunuzda sıxıb şəkil verərək serviz edin.

Nuş olsun!(dadli.az)