ONN İnformasiya Agentliyi

Bu məhsul həm vitaminlərlə, həm də amin turşuları ilə zəngindir

Bu məhsul həm vitaminlərlə, həm də amin turşuları ilə zəngindir
26 Avqust 2024 - 9:20

Noxudun praktik faydalarının nə olduğunu və kimlərin onu istehlak etməsi açıqlanıb. 

ONN media xəbər verir ki, bu barədə ROSBIOTECH Universitetinin Biotexnologiyası və Bioorqanik Sintez Məhsullarının Texnologiyası kafedrasının müdiri Dmitri Kulikov məlumat yayıb. 

Qeyd edilib ki, noxud zülal, yağ, liflə (8%-ə qədər) zəngindir.

Tərkibində 30%-ədək  karbohidrat var, dəmir, kalsium, mis, maqnezium, manqan, selen, sink, silikon, fosfor, kobalt və vitaminlər mənbəyidir. A, B1, B2, B3, C, B6, PP noxud digər paxlalı bitkilərlə müqayisədə nisbətən aşağı kalorili məzmuna malikdir.

Orqanizm üçün əvəzolunmaz amin turşularının – metionin və triptofan miqdarında liderdir”, – deyə Kulikov izah edib.

Kulikov qeyd edib ki, noxudun müntəzəm istehlakı qıcıqlanmış bağırsaq sindromu riskini azaltmağa kömək edir.

Probiotiklərin böyüməsini stimullaşdırır, kolon xərçəngi, bağırsaq kolikası və mədə kramplarını aradan qaldırır.

ONN İnformasiya Agentliyi
image_printÇap Et
OXŞAR XƏBƏRLƏR
ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png