Cirənin sağlamlığa faydaları

Daş dövrünə aid tikililərdə aparılan qazıntılar zamanı aşkar edilmiş Cirə toxumu, keçmiş əsrlərdən bəri həm dadlandırıcı, həm də müalicəvi məqsədlə istifadə olunur.

ONN media xəbər verir ki, cirə meyvəsi bağırsaq hərəkətliliyini yaxşılaşdırır, spazmı yox edir, mədə-bağırsaq traktının işini normallaşdıraraq köpün aradan qaldırılmasına köməklik göstərir.Tənəffüs xəstəliklərində də istifadə olunan cirə meyvəsi, bəlğəmgətirici təsiri ilə birlikdə həm də zəif dezinfeksiyaedicidir.

Cirə dünyada yeməklərin hazırlanmasında geniş istifadə olunan ədviyyatdır.

Həzmi yaxşılaşdırır: Cirə ənənəvi olaraq həzmi yaxşılaşdırmaq, həzmsizlik, şişkinlik və qəbizlik əlamətlərini azaltmaq üçün istifadə edilir. Qidanın parçalanmasına və udulmasına kömək edə bilən həzm fermentləri və safra istehsalını artırmağa kömək edə bilər.

İltihab əleyhinə: Cirə bədəndə iltihabı azaltmağa kömək edə bilən antioksidanlar və antiinflamatuar birləşmələri ehtiva edir. Bu, ürək xəstəliyi, diabet və xərçəng kimi xroniki xəstəliklərin riskini azaltmaqda faydalı ola bilər.

İmmunitet sistemi: Cirə sağlam immun sistemi üçün vacib olan C vitamini, dəmir və mis kimi qidaları ehtiva edir. Bu qidalar bədənin təbii müdafiə mexanizmlərini dəstəkləməyə kömək edir və infeksiya riskini azaltmağa kömək edə bilər.

Qan Şəkərinə Nəzarət: Kimyon insulinə həssaslığı yaxşılaşdırmaq və hüceyrələr tərəfindən qlükoza qəbulunu artırmaqla qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edə bilər. Bu, diabetli insanlar ümün çox xeyirlidir.

Tənəffüs Sağlamlığı: Cirə ənənəvi olaraq astma və bronxit kimi tənəffüs xəstəliklərinin müalicəsində istifadə edilir. Onun antiinflamatuar xüsusiyyətləri tənəffüs yollarında iltihabı azaltmağa kömək edə bilər, nəfəs almağı asanlaşdırır.Ümumiyyətlə, cirəni pəhrizinizə daxil etməyin bir sıra potensial sağlamlıq faydaları ola bilər. Bununla belə, hər hansı bir pəhriz əlavəsində olduğu kimi, onu rutininizə əlavə etməzdən əvvəl bir sağlamlıq mütəxəssisi ilə məsləhətlşin.