Bəhməz şirniyyatı necə hazırlanır?
ONN media xanımlara bəhməz şirniyyatının hazırlanma qaydasını təqdim edir.
Ərzaqlar
- 1 ölçü bəhməz
- 1 ölçü buğda nişastası
- 5 ölçü su
- Qoz (bol olmalıdır)
Hazırlanması
- İstədiyiniz stəkanı (ölçü olaraq) istifadə edə bilərsiniz.
- Fotoşəkildəki qədər bəhməz şirniyyatı üçün, ölçü olaraq – su stəkanını – istifadə edəbilərsiniz.
- Bəhməz, su və buğda nişastasını qazana qoyun, yaxşıca qaynayana qədər bişirin.
- Içində qoz olmazsa, şirniyyat boş olar.
- Ona görə bolca qozu, ağıza gələcək şəkildə doğrayıb, şirniyyatın içinə əlavə edin.
- Şirniyyatı tökəcəyiniz qabı isladın; artıq qalan suyunu süzün (qəlibi tərs çevirib boşqaba qoyun ki, şirniyyat çıxsın).
- Ardından şirniyyatı tökün.
- İlıq olduqda soyuducuya qoyun.
- Ən az iki saat gözlədib, yeyə edə bilərsiniz. Nuş olsun!