ONN İnformasiya Agentliyi

Mahluta şorbasının hazırlanması

Mahluta şorbasının hazırlanması
09 İyun 2020 - 21:25

Tərkibi:
1 stəkan qırmızı mərcimək,
1/2 su stəkanı düyü,
1 ədəd iri quru soğan,
3 yemək qaşığı duru yağ,
8 stəkan su,
1 yemək qaşığı tomat
1 yemək qaşığı təzə sıxılmış limon suyu,
1 çay qaşığı kərə yağı,
1 şirniyyat qaşığı toz qırmızı bibər

Hazırlanması:

Qırmızı mərciməyi və düyünü bol suda yaxşıca yuyub süzün.
Süzdüyünüz mərcimək və düyünü dərin bir qazana yığın.
Üzərinə 8 stəkan su və bir az duz əlavə edib qarışdırın.
Digər tərəfdə isə içərisinə 3 yemək qaşığı duru yağ qoyduqunuz tavanı ocağa qoyun.
İçərisinə incə-incə doğradığınız soğanları töküb yumşalana qədər qovurun.
Qovurduğunuz soğanların üzərinə bir yemək qaşığı tomat əlavə edin və 1 dəqiqə daha qovurun.
Sonda zövqünüzə görə ədviyyatları qatıb qarışdırın.
Mərcimək və düyü tamamən yumşaldıqdan sonra üzərinə qovrulmuş tomatlı soğanı əlavə edin.
Bir az qaynadıb ocaqdan alın.
Hazırladığınız şorbanı isti halda servis edin.
Şorbanın qatılığı çoxdursa azacıq su əlavə edin.

Nuş olsun!

ONN İnformasiya Agentliyi
image_printÇap Et
OXŞAR XƏBƏRLƏR
ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png