Pomidor şirəsi barədə nə bilirik?

ONN media maraqlı məlumat təqdim edir.

Pomidor şirəsi – bərpaedici vasitədir. Mədəaltı vəzin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, uşaqlar üçün əlavə qida kimi vermək olar.Hamilə və süd verən analara çox faydalıdır.Xəstələrin tez sağalmasına yardımçı olur.
Ətli və kraxmalli qidaların nizamsız qəbulu zamanı bədəndə yığılan toksinləri xaric etməkdə yardımçı olan bir sıra elementlərlə zəngindir.
Dietoloqlar bu şirənin qəbuluna xüsusi yanaşırlar.Şirənin qaydasız və nə vaxt gəldi yemək zamanı qəbulu bir çox mədə və bağırsaq xəstəliklərinə gətirib çıxara bilir.Pomidor şirəsini yeməkdən 30 dəqiqə əvvəlcədən qəbul etmək lazımdır.Tərkibindəki turşu maddələri sayəsində zullalli və nişastali yeməklərlə uyğunsuzluq təşkil edır.
Duz tomat şirəsindəki xeyirli elemetleri kəskin şəkildə azaldır, ona görə içməkdən 5 dəqiqə əvvəl şirəyə 2 diş doğranmış sarımsaq əlavə edin,sonra süzün, sarımsaq duza olan ehtiyacınızi aradan qaldıracaq və şirənin faydalı tərkibi özündə qalacaq.