ONN media

Siroplu tortun hazırlanma qaydası

Siroplu tortun hazırlanma qaydası
12 May 2019 - 5:50

ONN media oxucularına Siroplu tortun hazırlanma qaydasını təqdim edir:

  – 2 yemək qaşığı kakao tozu

– 1 paket qabartma tozu

– 1 paket vanil

– 3 ədəd yumurta

 – 2 çay stəkanı dolusu şəkər kirşanı

– 2 çay stəkanı dolusu un

 – 2 xörək qaşığı nişasta (qarğıdalı və ya kartof unu)

Kremi üçün:

– 1 paket kakaolu, çiyələkli və ya bananlı pudinq

– 750 qram süd- 2 paket krem şanti (istəyə görə müxtəlif meyvələrdə ola

bilər)

– Krem şanti üçün 2 çay stəkanı süd, (keksi islada bilmək üçün 1 çay stəkanı süd və 1 yemək qaşığı şəkər tozu)

Hazırlanma qaydası:

– Yumurtaları və şəkəri geniş bir qabda mikserlə yaxşıca qarışdırın. Digər ərzaqları da əlavə edib qarışdırmağa davam edin.

– Bütün ərzaqları qarışdıqdan sonra xəmir halına gəlmiş qarışığı, yağlı kağızla örtülmüş soba sinisinə tökün.

 – Keksi bişməsi üçün sobaya qoyun və kremini hazırlamağa başlayın.

– Pudinq üçün lazımlı olan südü bir qazana töküb və içərisinə pudinq boşaldın. Qaynayana qədər qarışdıraraq bişirin.

 – Pudinq bişincə bir kənara qoyun, bir paket krem şantini əlavə edib mikserlə yaxşıca qarışdırın.

 – Digər krem şanti və südü də bir qabda yaxşıca qarışdırıb soyuducuda gözləməyə qoyun.

– Keks bişincə süd və şəkərlə isladın. Arasını açıb, pudinqin yarısını əlavə etdikdən sonra qalan yarısı ilə də üzərini örtün. Soyuducudakı krem şanti ilə də üzərini bəzəyib tortu təkrar soyuducuya qoyun.

 – Soyuducuda ən az 3 saata qədər saxladıqdan sonra yaş tortu çayla süfrəyə verin.

ONN İnformasiya Agentliyi
image_printÇap Et
OXŞAR XƏBƏRLƏR
Şərhlər
Şərh yoxdur
XƏBƏR LENTİ
ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png