Qidalanma ilə bağlı bilmədikləriniz

Diyetisyen və diyetoloq İnna Kononenkonun qidalanma ilə bağlı üç mifi dağıdıb.

O, bu barədə “Moslenta”ya verdiyi müsahibə zamanı məlumat verib.

O, şəkərli diabetin müalicəsi ilə bağlı yayılmış yanlış təsəvvürü pəhrizdən əlavə şəkəri xaric etməklə təkzib edib.

“Demək olar ki, yediyimiz hər şey qan şəkərinin səviyyəsinə təsir edir. Rafine şəkəri pəhrizdən xaric etsəniz də, karbohidratlı qidaların qalan hissəsi qlikemiya səviyyəsini artıracaq”, deyə Kononenko izah edib.

Həkim deyib ki, çoxları səhvən pəhrizdəki yağın çəki artımı ilə birbaşa əlaqəli olduğunu düşünür:

“Əslində, yağlar olmadan – qoz-fındıq, avokado, qızılbalıq, zeytun yağı olmadan – düzgün qidalanma mümkün deyil”.

Həkim xatırladıb ki, arıqlayanda hər şeyi məhdudlaşdırmaq olmaz:

“Bu yanaşma pozulmalara və həddindən artıq yeməklərə səbəb olur, həmçinin sağlamlıq problemlərinə səbəb olur. Unutmayın – hər şeyi yeyə bilərsiniz! Düzgün qidalanma, ilk növbədə, tarazlığa əsaslanır