ONN İnformasiya Agentliyi

Kahının insan orqanizminə faydaları

Kahının insan orqanizminə faydaları
26 May 2024 - 16:19

Kahı bütün dünyada geniş şəkildə istehlak edilən və sağlamlıq üçün çoxlu faydaları olan məşhur yaşıl yarpaqlı tərəvəz növüdür. Salatların vazkeçilməz hissəsi olan kahı tərkibindəki bol su ilə aşağı kalorili tərəvəzdir. Kahı növlərinə görə müxtəlif salat reseptlərində istifadə olunur.

ONN media xarici araşdırmalara istinadən sözügedə tərəvəzin faydalarını təqdim edir.

Antioksidant xüsusiyyətlərə malik beta-karoten mənbəyi olan kahı bol miqdarda A vitamini ehtiva edir. O, həmçinin fol turşusu, K və C vitamininin mənbəyidir. Kahıdakı vitaminlər kalsium, dəmir, maqnezium, fosfor, kalium, natrium və sink kimi mineralları ehtiva edir.

Pəhriz dedikdə ilk ağıla gələn qidalardan biri şübhəsiz kahıdır. Tərkibindəki lif və aşağı kalorili kahı yaxşı pəhriz tərəvəzinə çevirir. O, həmçinin aşağı kalorili bir pəhrizdə istehlak edilməyəcək mikroelementlərin qəbulunu təmin edə bilər. Kahının tərkibində bol miqdarda lif var ki, bu da toxluq hissi yaradır və yemək yeməyə mane olur. Həm də çox az yağ ehtiva edir. Çəki nəzarəti üçün də yaxşı bir seçim ola bilər.

Kahı iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir və bədəndəki iltihabı idarə etməyə kömək edir. Tərkibindəki A, K və E vitaminləri iltihabı azaltmağa kömək edir. Kahının tünd yaşıl yarpaqları daha çox antioksidan ehtiva edir və daha çox iltihab əleyhinə təsir göstərir. Ağrı kəsici xüsusiyyəti ilə də tanınan kahının artrit kimi ağrılı xəstəliklərdə faydalı olduğu düşünülür

ONN İnformasiya Agentliyi
image_printÇap Et
OXŞAR XƏBƏRLƏR
ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png