ONN İnformasiya Agentliyi

Evdə toyuq kolbasasını belə hazırlayın

Evdə toyuq kolbasasını belə hazırlayın
13 Mart 2024 - 21:24

Evdə kolbasa hazırlamaq o qədər də çətin deyil. Bir çoxumuz mağazadan hazır kolbasa almağın daha asan olduğuna inanırıq. Ancaq bu belə deyil. Evdə daha sağlam və dadlı kolbasa hazırlamaq mümkündür. 

ONN media evdə toyuq kolbasasının hazırlanması qaydasını təqdim edir: 

Lazım olan ərzaqlar: 

Toyuq – 1 kiloqram;

Bulyon – 100-150 ml;

Bir baş kiçik sarımsaq;

İstəyə görə, duz, bibər;

Bir çimdik muskat;

Toz halında olan paprika. 

Bundan əlavə, quzu və ya donuz ətinə də ehtiyac var. Əvvəlcə sümükləri ayırıb toyuq ətini bişirmək lazımdır. Çox az suya ehtiyacınız var – təxminən 0,5 litr.

Sonra toyuq filesi doğranmalıdır. Yaranan qiyməyə ətə duz, ədviyyat əlavə edin və hərtərəfli qarışdırın. Soyudulmuş bulyonu ətə tökün, yenidən qarışdırın və qiyməni bir neçə saat soyuducuya qoyun ki, soyusun.

Qiymə halında olan ət soyuducuya qoyulduqdan sonra onu normal qaba tökün. Sonda kolbasanı sobada 180 dərəcədə bir saat ərzində bişirmək lazımdır

ONN İnformasiya Agentliyi
image_printÇap Et
OXŞAR XƏBƏRLƏR
ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png