ONN İnformasiya Agentliyi

İnsanı gec qocaldan ərzaqlar bunlardır

İnsanı gec qocaldan ərzaqlar bunlardır
21-11-2018, 22:01


Erlanqer universitetinin alimləri, şokaladın, çayın, qəhvənin tərkibinə daxil olan hidrohinonların sink ilə birlikdə oksidləşmə prosesinin qarşısını almasını aşkar ediblər.

ONN media deyerler.org-a istinadən bildirir ki, alimlər düşünürlər ki, sink hidrohinonlar qrupunu aktivləşdirərək, superoksidə qarşı təbii müqavimət əmələ gətirir. Dietoloqların fikrinə əsasən, Aralıq dənizi pəhrizi və dünyanın digər mətbəxləri, balıq və dəniz məhsulları ilə zəngindir və bu qida məhsulları xüsusilə faydalı yağ turşularıyla zəngin olduğu üçün yaşlı insanlar üçün xeyirlidir.

OXŞAR XƏBƏRLƏR
ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png