ONN İnformasiya Agentliyi

Qırmızı ətlə bağlı bilmədikləriniz

Qırmızı ətlə bağlı bilmədikləriniz
15 Oktyabr 2022 - 8:42

“Qırmızı ətin tez-tez istehlakı sağlamlıq üçün ölümcül ola bilər”.

Bunu nutritionist-endokrinoloq Elena Şetinina deyib.

O izah edib ki, bağırsaqlarda xərçəng əmələ gəlməsinin qarşısını almaq üçün ətlə yanaşı tərəvəz də yemək lazımdır.

“Tədqiqatlar aparılıb ki, əgər insan çox miqdarda qırmızı ət qəbul edərsə, o zaman bağırsaqlarda onkoproseslərin əmələ gəlməsi ehtimalı daha yüksəkdir. Buna görə də, pəhrizimiz balanslı olmalı və təkcə ətdən ibarət olmamalıdır. Onkoloji formalaşma proseslərini yavaşlatmaq üçün eyni proteinin çürüməsinin aradan qaldırılması prosesini qurmalıyıq. Onların daha aktiv şəkildə xaric olması üçün ətlə yanaşı, tərəvəzlərdə olan lifi də yemək mütləqdir”, – deyə mütəxəssis bildirib.

Həkim qeyd edib ki, ətlə birlikdə çoxlu miqdarda heyvan mənşəli yağlar yemək xolesterinin səviyyəsini xeyli artırır ki, bu da öz növbəsində aterosklerotik xəstəliklərin inkişafına səbəb olur

ONN İnformasiya Agentliyi
image_printÇap Et
OXŞAR XƏBƏRLƏR
ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png