ONN İnformasiya Agentliyi

Qoyun və mal ətinin düzgün bişirilmə qaydası necədir?

Qoyun və mal ətinin düzgün bişirilmə qaydası necədir?
24-01-2021, 17:09

Gah dolma yumşaq alınmır, gah da kotletlər taxta kimi quru olur. Hələ daş kimi bərk kababdan danışmırıq. Bunların səbəbini isə çox vaxt istifadə etdiyimiz ətin keyfiyyətində görürük. Təbii ki, ət yeməklərinin hazırlanmasında bunun da rolu var. Amma bir çox problemlər bilgisizliyimizdən irəli gəlir. Mal və qoyun ətinin hissələrindən hansı xörəklərin daha dadlı alınacağı haqda qeydləri təqdim edirik: Mal əti Boğaz hissə- Şorbalar, qiymə və içliklər Bel hissə- Şorbalar, kotlet, qulyaj Kürək hissəsi- qaynadılmış və yumşaq tikələr, şorbalar File- Bütöv qalın və nazik tikələr, bifşteks, langet və s. Yarısümüklü hissə- isti xörəklər, sümüklü şorbalar, bulyon Sümüklü hissə- qaynadılmış və hisdə bişirilən ətlər, kabab, kotlet,dolma, küftə Arxa hissə- Hisdə bişirilmiş və qaynadılmış ət, kotlet, qiymə, şorba, dolma və bulyon Çiyin hissə- şəffaf bulyonlar, kotlet, qiymə, dolma Döş əti- qaynadılmış, müxtəlif salatların hazırlanmasında istifadə etmək olar Alt hissə(qasıq) - qiyməli xörəklər Ön və arxa ayaqlar- qovurma və xaş Qoyun əti Bel və kürək hissə- döymə kotlet, kabab, plov, dolmalar, qaynadılmış ət Arxa hissə- qovurma, kabab, isti xörəklər Döş hissəsi- raqu, plov, şorbalar Alt hissə (qasıq) - plov, şorbalar Boyun hissə- şorbalar, bulyonlar Boğaz hissə- şorbalar, isti xörəklər Ön və arxa ayaqlar- xaş, şorbalar

OXŞAR XƏBƏRLƏR
ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png ONN-agentlik.png