Ən ucuz və sadə tərəvəzlərdən biri olan çuğundur eyni zamanda ən faydalı tərəvəz sayıla bilər. Mütəxəssislər çuğundurun orqanizmə olan təsirini araşdırıb belə nəticəyə gəliblər ki: - Çuğundurun tərkibində olan betanin orqanizmin hüceyrələrini iltihabdan qoruyur və bununla da bir çox xroniki xəstəliklərin və o cümlədən xərçəngin riskini xeyli azaldır.
- Həmçinin betanin qaraciyərin fəaliyyətini yaxşılaşdırır. - Sink və selenlə zəngin olan çuğundur imun sisteminə müsbət təsir edir. - Selen qalxanvari vəzinin (zob) normal fəaliyyəti üçün ən vacib maddələrdən biri sayılır. Bu səbəbdən qalxanvari vəzi problemləri olanlar da mütləq çuğundur yeməlidir. - Çuğundur təzyiqi normada saxlamağa kömək edir. - Çuğundurun tərkibində olan nitratlar beyinin fəaliyyətini yaxşılaşdırır. - Çuğundur arıqlamağa kömək edir, orqanizmdə piylərin yandırılmasını sürətləndirir. ONN media sağlamolun.az -a istinadən xəbər verir ki, diyetoloqlar hər gün 100-200 qr bişmiş çuğundur yeməyi tövsiyə edirlər.Nə üçün hər gün 100-200 qr çuğundur yeməliyik?

