ONN media oxucularına Siroplu tortun hazırlanma qaydasını təqdim edir:
- 2 yemək qaşığı kakao tozu
- 1 paket qabartma tozu
- 1 paket vanil
- 3 ədəd yumurta
- 2 çay stəkanı dolusu şəkər kirşanı
- 2 çay stəkanı dolusu un
- 2 xörək qaşığı nişasta (qarğıdalı və ya kartof unu)
Kremi üçün:
- 1 paket kakaolu, çiyələkli və ya bananlı pudinq
- 750 qram süd- 2 paket krem şanti (istəyə görə müxtəlif meyvələrdə ola
bilər)
- Krem şanti üçün 2 çay stəkanı süd, (keksi islada bilmək üçün 1 çay stəkanı süd və 1 yemək qaşığı şəkər tozu)
Hazırlanma qaydası:
- Yumurtaları və şəkəri geniş bir qabda mikserlə yaxşıca qarışdırın. Digər ərzaqları da əlavə edib qarışdırmağa davam edin.
- Bütün ərzaqları qarışdıqdan sonra xəmir halına gəlmiş qarışığı, yağlı kağızla örtülmüş soba sinisinə tökün.
- Keksi bişməsi üçün sobaya qoyun və kremini hazırlamağa başlayın.
- Pudinq üçün lazımlı olan südü bir qazana töküb və içərisinə pudinq boşaldın. Qaynayana qədər qarışdıraraq bişirin.
- Pudinq bişincə bir kənara qoyun, bir paket krem şantini əlavə edib mikserlə yaxşıca qarışdırın.
- Digər krem şanti və südü də bir qabda yaxşıca qarışdırıb soyuducuda gözləməyə qoyun.
- Keks bişincə süd və şəkərlə isladın. Arasını açıb, pudinqin yarısını əlavə etdikdən sonra qalan yarısı ilə də üzərini örtün. Soyuducudakı krem şanti ilə də üzərini bəzəyib tortu təkrar soyuducuya qoyun.
- Soyuducuda ən az 3 saata qədər saxladıqdan sonra yaş tortu çayla süfrəyə verin.